Hirdessen itt

„A végsőkig bíztam benne, hogy a lányom élve előkerül” – megszólalt a kilenc évvel ezelőtt megölt és egy bőröndbe csomagolva elásott Kitti édesanyja


Kilenc évvel a rejtélyes eltűnése után végre kiderült, mi történhetett az akkor mindössze 19 éves Preiner Kittivel.


A tinédzser akkoriban rossz társaságba keveredett, többször elköltözött otthonról, végül éppen az a házaspár oltotta ki az életét, akik befogadták magukhoz Győr belvárosában.

„Nyugodtan éltünk, nem vesztünk össze, nem volt konfliktusunk, de a nagykorúságához közelítve elköltözött itthonról. Az édesapjánál is lakott, aztán a nagymamájához ment. Időnként kaptam róla hírt, de egy idő után már nem jelentkezett. Először nem gondoltunk semmi rosszra, aztán mégis bejelentettük az eltűnését a rendőrségen, mert már azt sem tudtunk, hol keressük” – mondta el a Blikknek az édesanya, Katalin.

A rendőrök már akkor nyomozásba kezdtek, tanúkat hallgattak ki, még hazugságvizsgálatot is bevetettek, de még semmi nem utalt bűncselekményre. Aztán idén januárban merült fel, hogy gyilkosság történt, az akkori lakótársait, egy ma már külön élő házaspárt pedig le is tartóztattak.

A most 28 éves M. Milán és az 51 esztendős M. Milánné egy vita során verték halálra a fiatal lányt, akit ezután egy piros bőröndbe gyömöszöltek, majd egy taxival kivitették magukat a város külterületére.

Kerti eszközök helyett konyhai felszereléseket vittek magukkal: kanállal, krumplinyomóval, tortalapáttal és egyéb segédeszközökkel ásták el 20-30 centiméter mélyre a bőröndöt Kitti holttestével. Poligráfos vizsgálat után a zsaruknak részben beismerték a tettüket, sőt, mindketten megmutatták a helyszínt, de egyelőre hiába kutattak markolóval, talajradarral és tetemkereső kutyákkal utána.

„Évekkel az eltűnése után már jelezték a rendőrök, hogy készüljünk a legrosszabbra, mégis nagyon megrendített a hír. Nem egyszerű ezt feldolgozni a mai napig sem. Hiába telt el ilyen sok idő, a végsőkig bíztam benne, hogy a lányom élve előkerül. Abban reménykedtünk, hogy esetleg kiment dolgozni külföldre” – mondta az anyuka.

Az asszony szerint a gyilkosok pontosan tudják, hova ásták el a tetemet, de szándékosan nem akarják elmondani. Kittinek egy három évvel fiatalabb öccse és egy kishúga van, akik már hiába várják haza szeretett nővérüket.

M. Milán az elmúlt időszakban Bakonyszentlászlón élt, ahol egy kerítés nélküli, romos házat hagyott maga után. A leveleit már rég nem vette át senki, a kutyáját pedig a szemközti boltos eteti. „Sokat ivott és drogozott, a faluban azt beszélik, eldicsekedhetett valakinek a gyilkossággal, így buktatta le magukat” – mondta a Blikknek az egyik szomszéd.

A rendőrség időközben egy felhívást tett közzé, miszerint keresik a Duna Taxi társaság sofőrjét, aki világos színű, fehér kombival 2014 augusztus végén, a késő esti órákban a két gyanúsítottat felvette a feltűnő bőrönddel és Győr külterületén tette ki a párt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések