Hirdessen itt

A kormány szigorítani fogja a gyermekvédelmi törvényt


Orbán Viktor szerint Magyarországon kell lennie Európa legszigorúbb gyermekvédelmi rendszerének.

A csütörtöki kihelyezett frakcióülést követő sajtótájékoztatón az Index arról kérdezte Kocsis Mátét, hogy Orbán Viktor évértékelőn elhangzott ígérete szerint – amikor arról beszélt, hogy Magyarországon kell lennie Európa legszigorúbb gyermekvédelmi rendszerének –, várható-e, hogy újabb javaslatot/javaslatokat nyújtanak be?

Azt jelenti"

–  válaszolta Kocsis Máté, aki elmondta: rossz aktualitása van az ügynek. Különösen nehezen viselik gyermeknevelőként, hogy bár a jog számos eszköze védi a gyermekeket, mégis vannak, akik ezeket ki akarják játszani. A szülők jogai, dolgai, lehetőségei prioritást élveznek. Kocsis Máté

elvárja az államtól, hogy ehhez minden eszközt megadjon.

Jogilag bonyolult helyzetről van szó, a következő javaslat számos területet érinteni fog, a részletekről időben tájékoztatást fog nyújtani.

A gyermekvédelem rendszerét és szabályait szigorítani kell. Durva európai és hazai viták lesznek”

– jelentette ki Kocsis Máté. Hozzátette: a baloldalnak és a brüsszeli elitnek is vesszőparipája ez az ügy, komoly támadást várnak az irányukból, az őszi ülésszakon nyújthatják be a gyermekvédelem ügyében az új javaslatot.

Orbán: a pedofíliára nincs bocsánat
Idei évértékelő beszédének végén Orbán Viktor kitért a Krúdy Gyula Angol–Magyar Két Tanítási nyelvű Általános Iskola volt pedagógiai asszisztensének ügyére: „Mindenki hallott róla, hogy az egyik iskolánkban miféle gyalázatos dolog történt. Az ember nem is érti, miért nem szakad le az ég, miért nem nyílik meg a föld, hogy elnyelje azt, akinek ott lenne a helye.” A miniszterelnök kijelentette: a pedofíliára nincs bocsánat,

a gyerek szent és sérthetetlen, a felnőtteknek pedig az a dolguk, hogy a gyerekeket bármi áron megvédjék.

Azt is mondta, hogy Magyarországon kell lennie Európa legszigorúbb gyermekvédelmi rendszerének. „A jogszabályok megvannak, a hiányzók pedig meglesznek, de ebben az ügyben még a legelszántabb kormány sem tud egyedül sikerrel járni. Itt mindenkire, szülőkre, nagyszülőkre, édesanyákra és édesapákra, pedagógusokra és nevelőkre is szükség lesz. Mert a genderpropaganda nem egy jópofa marháskodás, nem egy szivárványos dumcsi, hanem a gyermekeinkre leselkedő legnagyobb veszély. Azt akarjuk, hogy hagyják békén a gyerekeinket, mert ami sok, az sok. Efféle dolgoknak semmi, de a világon semmi keresnivalójuk nincs Magyarországon és különösen nincs az iskoláinkban” – fejtette ki Orbán Viktor.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések