Hirdessen itt

„A bátyúi lakosok érzik az oszlásnak indult hullák szagát” – riport Kárpátaljáról

A TV2 kárpátaljai riportjában megszólalnak hadiözvegyek, és egy fronton szolgáló katona is. 

Bejutott Kárpátaljára, és az egyik fronton meghalt magyar katona temetésén is forgatott a TV2 stábja. Az elhunyt testvére a frontról érkezett a búcsúztatóra, ahol interjút adott a televíziónak.

Mint mondta, ebben a helyzetben az jelenti számára a boldogságot, „ha vége lenne ennek az őrületnek". Kiderül: három hónappal a halál után kerül sor Bobik Roman temetésére, ami még így is közeli időpontnak számít.

A riportban elhangzik, hogy a hivatalos jelentések szerint eddig 12 magyar áldozata van a február 24-e óta tartó háborúnak, bár nehéz elképzelni, hogy az ukrán jelentések szerint is napi 100-200 áldozatot követelő intenzív harcok közepette ez a szám nem emelkedett drasztikusan az elmúlt időszakban.

A TV2 utána járt annak, miszerint már annyi a halott, hogy vasúti vagonokban tárolják őket Kárpátalján, a Bátyu nevű vasúti csomóponton.

Az általuk megkérdezett helyiek nem arccal, névvel nyilatkoztak, de azt elárulták, hogy szokták érezni az oszlásnak indult tetemek bűzét. Forgatni azonban nem lehet a helyszínen, aki ezt megkockáztatná, 3 év börtönt is kaphat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések