A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

41 éves fekete férfi lőtt le egy 13 éves fekete fiút Washingtonban, mert fel akart törni egy autót

Az eset még január elején történt. 

Másodfokú gyilkossággal vádoltak meg egy washingtoni lakost, aki január 7-én lelőtt egy 13 éves fekete kisfiút, aki szerinte autókat próbált meg feltörni az utcájában – számol be a BBC. ( A másodfokú gyilkosság a magyar jog szerint leginkább hirtelen felindulásból elkövetett emberölésnek feleltethető meg.)

Az eset még január 7-én történt, amikor a 41 éves, szintén afroamerikai Jason Michael Lewis hajnalban zajokra ébredt. Mivel attól tartott, valaki be akar törni hozzá, magához vette a legálisan tartott fegyverét, és kilépett az utcára. A háza közelében egy csapat feketebőrű tinédzsert látott, akik elmondása szerint éppen egy parkoló autót próbáltak meg feltörni.

Azok Lewis láttán menekülni kezdtek az autójukkal, a férfi azonban utánuk lőtt, eltalálva a 13 éves Karon Blake-t is.

Ezután értesítetta rendőrséget. A kiérkező testkamera-felvételei szerint a férfi a földön fekvő fiú mellett térdelt, és megpróbálta újraéleszteni – sikertelenül. A kórházban megállapítottak szerint a fiú halálát több lőtt seb okozta.

Az eset azért csak most kapott nyilvánosságot, mert a férfi kedden adta fel magát a rendőrségen.

Egyébként „ragaszkodik az ártatlanságához", és felzaklatták a történtek.

A rendőrség azonban másként látja: értékelésük szerint a lelőtt tinédzser nem lépett fel támadólag, ellenkezően, valószínűbb, hogy a fiú a menekülő autót próbálta meg utolérni, és valószínűleg nem is látta, milyen irányból és kitől érkeznek a lövések.

Egy szemtanú pedig pont az ellenkezőjét vallotta: ő azt mondta a rendőröknek, hogy a fiú „rátámadt" a férfira.

Az ügy érdekessége, hogy pont aznap történt, amikor Memphisben öt fekete rendőr halálra vert egy fekete férfit.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések