A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vologyin: a külföldi vállalatok több mint 75 százaléka Oroszországban maradt


A külföldi vállalatok több mint 75,9 százaléka maradt az orosz piacon – közölte Vjacseszlav Vologyin, az állami duma elnöke a Telegram-csatornáján. 

Ez a döntés sokat elmond: hisznek országunk gazdaságának jó kilátásaiban, elégedettek az üzleti környezettel. Azok, akik elmentek, milliárdos károkat szenvednek el - írja. 

A megüresedett réseket a hazai vállalkozások foglalják el, növelik termelési volumenüket – folytatta a politikus. Például a ruházati termékek gyártása 42 százalékkal, a gyógyszergyártás pedig 15 százalékkal nőtt.

Mint Vologyin hozzátette, fontos, hogy az üzleti élet nemzeti orientációjú legyen, a megkeresett pénz az országban maradjon, és a fejlesztésekre fordítsák.

Melyik külföldi vállalatok hagyták el Oroszországot?

A szankciók nyomására számos külföldi vállalat bejelentette, hogy a különleges katonai művelet megkezdése után kivonul Oroszországból. Ugyanakkor egyesek, mint például az amerikai McDonald’s lánc, átadták az üzletüket a helyi partnereknek, és új név alatt működnek tovább. Mások az összes eszközük értékesítéséről tárgyalnak.

Divatházak és divatcsoportok – Prada, Hermes, Kering, LVMH, Chanel – ideiglenesen bezárták oroszországi butikjaikat. A tömegszegmensben szintén számos márka tűnt el a táblákról: H&M, Uniqlo, M&S, Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Reserved, Cropp, House, Mohito és Sinsay, Nike, Adidas és Puma. Néhányuk már új néven működnek tovább az országban.

A legnagyobb háztartási gép- és elektronikai gyártók is elhagyták az orosz piacot, de termékeiket párhuzamosan importálják. Ugyanez a módja az autók behozatalának az országba – szinte minden nagy külföldi autógyár bejelentette az Oroszországba történő szállítások felfüggesztését. Ugyanakkor hivatalosan csak a Renault, a Nissan és a Mercedes hagyta el Oroszországot, miután eladták itteni üzemeiket egy helyi vállalatnak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések