A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hivatalos: Ukrajna–EU-csúcstalálkozó lesz Kijevben


Februárban egy csúcstalálkozót rendeznek Kijevben, amelyben az Európai Unió és Ukrajna vezetői találkoznak egymással. 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hivatala már az elmúlt napokban is nyilatkozott arról, hogy megrendezhetik ezt a találkozót. A másik oldalról pedig Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke írta azt a Twitteren: reméli, hogy hamarosan találkozhatnak. 

Hétfőn több tisztviselő is megerősítette, hogy most már hivatalos a találkozó időpontja. Többek közt az ukrán parlament Twitter-oldalán is ezt írták.

A csúcstalálkozónak már az Európai Unió Tanácsának honlapján is van saját oldala, bár részletesebb információt még nem adtak arról, mi mindenről lesz szó a találkozón.

Mindeközben Lars Danielsson, az unió soros elnökségét betöltő Svédország EU-nagykövete az Ukrajinszka Pravda szerint azt mondta hétfőn: céljuk az, hogy a svéd soros elnökség idején Ukrajna közelebb kerüljön az uniós tagsághoz.

Hozzáfűzte, az Európai Unió már eddig is sokat tett Ukrajnáért, „de még ennél is többet kell tenni azért, hogy a humanitárius, pénzügyi és katonai segítségnyújtás ne álljon le”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések