A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Trump a tanárokról: "ha rózsaszín hajú kommunisták tanítják a gyerekeinket, akkor nagy bajban vagyunk"

Mintha Trump szoros figyelemmel követné a magyar tanártüntetéseket. 

Donald Trump volt elnök 2024-es elnökválasztási kampányának első két rendezvényén szombaton közönség előtt próbálta ki új oktatáspolitikai tervét, ezzel tapsot és lelkesedést kapott, hasonlóan a 2016-os kampányfogadalmához, a falépítéshez - tudósít a Daily Caller.

Trump New Hampshire-ben és Dél-Karolinában tartott beszédei más szakpolitikáki terveket is tartalmaztak, például a határ biztosítását és a hadsereg reformját, de a leghangosabb taps New Hampshire-ben azért zúgott, mert Trump arra összpontosított, hogy a szülőknek nagyobb hatalmat adjon az oktatás felett - írja a Politico munkatársa, Meridith McGraw.

A közönség reakciója Trump oktatáspolitikájára - amelyet a jelek szerint Ron DeSantis floridai kormányzó és Glenn Youngkin virginiai kormányzó inspirált - arra késztetheti a volt elnököt, hogy a jövőben a kultúrharc forró pontjára helyezze magát és politikáját. Trump 2016-os kampányának középpontjában a déli határon "fal építése" állt, ami a gyűlésein tapasztalt nagyarányú közönségreakciók után szilárdult meg.

Az oktatáspolitikai terv, amelyet először egy csütörtökön közzétett videóban jelentettek be, megvonja a szövetségi támogatást azoktól az iskoláktól, amelyek "kritikai fajelméletet, gender-ideológiát vagy más nem megfelelő faji, szexuális vagy politikai tartalmat erőltetnek a gyermekeinkre".

Trump terve emellett a K-12-es tanárok "megbízatási jogviszonyának eltörlését", a sokszínűség, egyenlőség és befogadás ügyintézőinek létszámcsökkentését, a teljes tantervi átláthatóságot tartalmazó "szülői jogokról szóló törvényjavaslat elfogadását", valamint a szülők számára az igazgatók megválasztásának lehetővé tételét szorgalmazza.

"Ahogy a mondás tartja, a személyzet az [végül] politika, és a nap végén, ha rózsaszín hajú kommunisták tanítják a gyerekeinket, akkor nagy bajban vagyunk. Amikor én leszek az elnök, újra a szülők kezébe adjuk a felelősséget" - mondta Trump a politikai videóban.

DeSantis bejelentette, hogy 2021 decemberében tervezi kodifikálni Florida egész államra kiterjedő, a kritikai fajelmélet betiltását. A "Stop WOKE Act" elnevezésű jogszabály magánjogi perlési jogot biztosít az alkalmazottaknak, szülőknek és diákoknak, hogy beperelhessék azokat a magánszemélyeket és iskolai körzeteket, amelyek nem tartják be az állami tilalmat.

Youngkin, aki részben azért nyerte el a virginiai kormányzói posztot, mert az iskolákban a szülők jogaira helyezte a hangsúlyt, számos "kritikai fajelméleti" programot visszavont az államban, és megtiltotta a tanároknak, hogy szülői beleegyezés nélkül szociális [woke] érzékenyítésnek vessék alá a gyerekeket.

Mind Youngkin, mind DeSantis kihívást jelenthet Trumpnak az oktatáspolitikájukkal, ha a kormányzók is pályáznak a 2024-es elnökválasztási versenyre - írja a Bennfentes.net.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések