A húsgombócok megunhatatlanok, és sokféle variációban készülhetnek. Tepsiben, zöldségekkel kiadósak, ízletesek.
A húsgolyókat általában a gyerekek és a felnőttek egyaránt szeretik. Többféle változatban is asztalra kerülhetnek: a paradicsomos, a sajtos és a magyaros mellett érdemes a tepsis, zöldséges változattal is kísérletezni. A krumpli mindig nyerő, szezonban pedig sütőtök is kerülhet a gombócok mellé. Szaftosabb lesz a hús, ha marhából vagy sertésből készíted.
Hozzávalók
👉 40 dkg darált hús
👉 40 dkg sütőtök
👉 40 dkg krumpli
👉 1 db vöröshagyma
👉 1 fej lila hagyma
👉 2 ág kakukkfű
👉 2 ág rozmaring
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A vöröshagymát pucold meg, vágd apróra, majd add a darált húshoz. Ízesítsd sóval, borssal, alaposan gyúrd össze, majd formázz a masszából diónyi gombócokat.
A sütőtököt és a krumplit pucold meg, majd vágd fel kisebb kockákra. Rendezd a húsgombócokkal együtt zsiradékkal kikent tepsibe. Rakd melléjük a kisebb darabokra vágott lila hagymát, és szórd meg kakukkfű- és a rozmaringágakkal. Önts alájuk vizet, és fedd le a tepsit fóliával. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül 35-40 percig. Közben legalább egyszer fordítsd át a gombócokat és a zöldségeket. Amikor minden puha, vedd le a fóliát, és pirítsd meg.
0 Megjegyzések