A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tarjányi: háborúban állunk Oroszországgal


A biztonságpolitikai szakértő egyetért a német külügyminiszterrel. 

„Oroszország az egypólusú világrendet többpólusúvá akarja alakítani, ez ellenkezik az Egyesült Államok és Európa érdekeivel" – jelentette ki Tarjányi Péter a Spirit FM-en futó, Ostrom című műsorban.

Tarjányi: Magyarországnak sem érdeke, amit Oroszország akar

„Oroszország kulcspozícióban volt mindig is. Mindig abban egyensúlyozott, hogy szövetségeseket találjon ambícióihoz, és visszatérjen ahhoz a szerephez, amit a 60-as 70-es években a Szovjetunió foglalt el. A nyugat most Oroszországot ki akarja kapcsolni ebből a játszmából. ha ez sikerül, és Oroszország nem képes támogatni ezeket az országokat – Kínát és Indiát – akkor ezek a feltörekvő országok nem lesznek képesek egyedül szembeszállni a nyugattal" – idézte fel Tarjányi, aki szerint Magyarországnak sem érdeke, amit Oroszország akar. Erre történelmi példákat hozott 1848-tól 1956-ig. Szerinte ebből az következik, hogy Magyarország sem maradhat ki ezekből a folyamatokból, bár jelenleg azt látjuk, hogy „hezitál és táncol" az Orbán-kormányzat.

„A háború eszkalálódik, az látszik, hogy Oroszország nem akarja abbahagyni a háborút Ukrajnában, ezért (a nyugatnak – a szerk.) egyre komolyabban kell jelen lenni katonai és gazdasági támogatásokban.

Van egy szint, amit ha a Nyugat átlép, akkor tulajdonképpen benne van a háborúban. Ezt a szintet átléptük"

– jelentette ki a szakértő. Hozzátette: egyetért a német külügyminiszterrel, amikor az arról beszél hogy Európa háborúban áll Oroszországgal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések