A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szexuális bántalmazásért indítottak pert az 1968-as Rómeó és Júlia színészei


A film két főszereplője 500 millió dolláros pert indítottak, amiért tinédzserként meztelen jelenetet játszattak el velük. 

Perlik a Paramountot az 1968-ban készült Rómeó és Júlia című film sztárjai, Olivia Hussey és Leonard Whiting. A színészek azt állítják, hogy Franco Zeffirelli rendező elhitette velük, hogy „nincs más választásuk, mint meztelenül játszani”, amelynek eredményeként „évtizedek óta tartó érzelmi károsodással és mentális kínokkal” élnek - írja a Telex.

A színésznő akkoriban 15, a színész 16 évesek voltak, és most szexuális bántalmazásra, szexuális zaklatásra és csalásra hivatkozva indítottak pert.

Az egyik jelenetben Whiting feneke és Hussey csupasz melle is látható, ezek a filmkockák egyébként már a megjelenéskor nagy vitát és felháborodást kiváltott.

Állítólag a rendező, Franco Zeffirelli (ő 2019-ben halt meg) eleinte azt mondta, hogy testszínű fehérneműben lesznek a színészek, a forgatás napján azonban közölték velük, hogy csak testsminket viselnek magukon. Ugyanakkor arról is biztosították a színészeket, hogy a kamerákat úgy állítják be, hogy az intim testrészeik ne látszódjanak.

A színészek azt mondják, hogy Zeffirelli közölte velük, hogy meztelenül kell játszaniuk, „különben nem fog sikerülni a film”, a karrierjük pedig megbicsaklik. 

Hussey ugyanakkor egy 2018-as interjúban azt mondta, Zeffirelli ízlésesen forgatta le a jelenetet, amire szükség volt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések