A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szénhidrátszegény, egészséges karfiolrizs: ez bármilyen diétába belefér


A karfiolrizs vagy karfiolkuszkusz egészséges, szénhidrátszegény helyettesítője a rizsnek, és diétázók is bátran fogyaszthatják.


A karfiolrizs - vagy más néven karfiolkuszkusz - a legjobb választás, ha valamilyen egészséges, szénhidrátszegény fogással helyettesítenéd a rizst. Nem kell hozzá semmi, csak a zöldség, kis olaj, ízlés szerinti fűszerek és egy jó minőségű késes aprító. Szaftos ételek vagy sült húsok mellé tökéletes.

Hozzávalók 4 személyre

👉 2 közepes karfiol
👉 só
👉 bors
👉 petrezselyem
👉 olaj
👉 ízlés szerint chili

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, folyó víz alatt mosd meg, és itasd fel róla a nedvességet. A darabokat tedd késes aprítógépbe, és őröld rizsszem nagyságúra. Ha nincs aprítód, nagylyukú reszelőn is lereszelheted őket.

Egy tapadásmentes serpenyőben hevíts kevés olajat, és nagy lángon öt perc alatt fedő nélkül pirítsd meg benne a karfioldarabokat. Készítheted két körben is, ha egyszerre túl sok lenne. Ha inkább puhán szereted, mint roppanósan, akkor a pirítás után még fedő alatt párold két-három percig. Amikor a kívánt állagot elérte, öntsd egy tálba, és ott ízesítsd sóval, borssal, aprított petrezselyemmel és ízlés szerint egy kevés chilivel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések