A zabpelyhes keksz illata belengi az egész lakást, és legalább olyan finom, mint a bolti.
A zabpelyhes keksz remek reggeli, tízórai lehet, továbbá tökéletes kiegészítője egy meleg italnak. A zabpehely tele van fontos vitaminokkal, ásványi anyagokkal, és hosszabb ideig biztosítja a jóllakottság érzését. Az alapreceptet pluszízekkel is kombinálhatod. Ünnepek környékén a fahéjat akár mézeskalács-fűszerkeverékkel is helyettesítheted. Jól záródó fémdobozban a keksz hosszú ideig eláll.
Hozzávalók
👉 20 dkg zabpehely
👉 15 dkg liszt
👉 15 dkg cukor
👉 15 dkg étcsoki
👉 15 dkg vaj
👉 2 db tojás
👉 1 teáskanál fahéj
👉 2 teáskanál sütőpor
👉 1 kávéskanál só
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csipet só
Elkészítés:
A puha vajat keverd ki jól a kétféle cukorral, majd egyesével dolgozd hozzá a tojásokat.
Egy másik edényben vegyítsd a lisztet, a fahéjat, a sütőport és a sót, majd ezt a száraz keveréket forgasd a vajas-tojásos masszába. Végül add hozzá a zabot és a kis darabokra vágott csokit is.
A tésztából formázz nedves kézzel diónyi golyókat. Rendezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól ötcentis távolságra, mert a kekszek sütés közben tovább nőnek. Kicsit lapítsd el mindegyiket a tenyereddel vagy egy villa hátuljával, majd told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 10-12 perc alatt. Pihentesd legalább öt percig, mielőtt leszeded a sütőről, mert a kekszek melegen könnyen törnek.
0 Megjegyzések