A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ropogós lyoni fánk mézzel és szörppel a tésztájában: így készül a híres bugne


Próbálj ki sokféle fánkot a farsangi időszakban! A bugne, vagyis a lyoni fánk tésztájába szörp kerül, ettől olyan különleges.


A lyoni fánk - más néven bugne vagy bigné - a mi csörögénkre emlékeztető, olajban kisütött, ropogós, édes csoda. Különleges ízét a tésztájába öntött szörp adja.

Hozzávalók

👉 50 dkg liszt
👉 10 dkg puha vaj
👉 5 dkg cukor
👉 3 tojás
👉 2 evőkanál méz
👉 2 evőkanál szörp (málna, ribizli vagy szeder)
👉 1 tasak szárított élesztő
👉 0.75 dl langyos tej
👉 olaj a sütéshez
👉 lekvár és porcukor a tálaláshoz

Elkészítés:

A liszthez add hozzá a cukrot, a tojást, a felkockázott vajat, a mézet, a gyümölcsszörpöt, végül a langyos tejben elkevert élesztőt. Dolgozd jól össze, és letakarva egy óra alatt keleszd a duplájára.

Amikor megkelt, lisztezett deszkán nyújtsd ki, és derelyevágóval szaggass belőle négyzeteket. Mindegyik darab közepébe ejts egy kisebb bemetszést, és ezen húzd át a négyzet egyik sarkát. Forró olajban oldalanként egy-egy perc alatt süsd őket ropogósra. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg a darabokat. Tálald őket lekvárral és porcukorral.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések