Hirdessen itt

Robbantással fenyegetőzött egy férfi Dányban, kiürítettek egy utcát, nem volt ott semmi


Eltorzított hangon telefonált a segélyhívóra egy férfi január 18-án délután negyed egy körül. A férfi azt állította, a dányi Akácfa utcában bombát helyezett el, amit ha 3 órán belül nem hatástalanítanak, robbanni fog – írja a Police.hu. 

Mivel a betelefonáló konkrét házszámot nem mondott, a helyszínre siető rendőrök az egész utcát kiürítették, közel 200 embernek ideiglenesen el kellett hagynia lakó- és tartózkodási helyét.

A területet a Készenléti Rendőrség bombakutató szolgálati kutyájával kiegészülve fésülték át, de robbantásra alkalmas eszközt sehol sem találtak. Mindeközben megkezdődött a nyomozás, hogy kiderítsék, ki lehetett a betelefonáló.

Megvizsgálták a telefonfülkét, végignézték a kamerafelvételeket, és a bejelentés szövegét is elemezték.

Bár a férfi torzított hangon tette bejelentését, az isaszegi őrsparancsnoknak a választékos, lassú beszédéből mintha rémlett volna, korábban már intézkedett vele szemben.

Ennek köszönhetően nem egészen két óra alatt azonosították is a feltételezett elkövetőt, és azonnal indultak érte. A 29 éves K. Gábort a köznyugalmat súlyosan megzavaró közveszéllyel fenyegetés bűntettének gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették. Első körben tagadott, de az elé tárt bizonyítékok alapján belátta, hogy hiába, ezért beismerte, hogy bejelentése valótlan volt.

Vele szemben a büntetőeljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság folytatja.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések