A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rendőrgyilkosság - mátészalkai az elhunyt rendőr

Mint ismert: a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2023. január 12-én 22 óra 11 perckor érkezett bejelentés, hogy Budapest XI. kerületében, egy Lecke utcai társasházban egy ott lakó férfi az egyik szomszéd lakás ajtaját beszakította, és a lakásba be akar jutni. 


A megerősített létszámban kiérkező rendőrök a férfit intézkedés alá vonták, majd a férfi az egyenruhásokra támadt. A támadó egy késsel három rendőrt megszúrt, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövést követően lábon lőtte, és elfogták.


A helyszínre érkező Országos Mentőszolgálat munkatársai a három sérült rendőrt, illetve a lábon lőtt támadót kórházba vitték. Bauman-Nagy Péter r. főtörzsőrmester a XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette. 


Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánította és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki a néhai Bauman Péter rendőr főtörzsőrmestert - tudatta a Belügyminisztérium pénteken.


Mátészalka polgármestere is részvétét fejezte ki:



Portálunk úgy tudja Bauman Péter Kisvárdán született, Miskolcon tanult, a szülei pedig Mátészalkán élnek.


A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint 2013. július elsején szerelt fel próbaidős járőrként a BRFK XI. kerületi Rendőrkapitányság állományába. Járta a ranglétrát: 2018. decemberében járőrvezető, fél évre rá járőrparancsnok beosztásba került. Utána körzeti megbízottként dolgozott. Imádta, amit csinált, helytállását vezetői is elismerték. Teljesítményértékelésnél kivételes minősítést kapott, ez is bizonyítja szakmai elhivatottságát.


A közösség biztonságáért produkált hathatós munkájáért szolgálata alatt hét ízben részesült Önkormányzati jutalomban. Valósággal feloldódott hivatásában, az élete volt a rendőrség, a "cég" kitöltötte minden pillanatát, gyakorlatilag hobbija sem volt. Egy éve talált rá a szerelem, társa, Niki szintén hivatásos állomány tagja egy társszervnél. Családját, különösen édesanyját rajongásig szerető emberként ismerték, 32 esztendős bátyja, István is gyászolja. Februárban lett volna 30 éves.


Szorgalmas és alázatos fiú

A Mátészalkán élő Konczili Vendel 20 éven át volt a Széchenyi István Katolikus és Német Nemzetiségi Általános Iskola igazgatója. Mint azt a ma már nyugdíjas pedagógus elmondta lapunknak, ő ugyan nem tanította a tragikus körülmények között elhunyt Bauman Pétert, de szorgalmas és alázatos fiúként emlékszik rá. - 2009-ig vezettem az iskolát, ami akkoriban még nem tartozott az egyházhoz. Szörnyű, ami Péterrel történt, az iskola nevében is mondhatom, hogy osztozunk a családja gyászában – reagált Baumann Péter halálhírére Konczili Vendel.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések