A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Puha és omlós rozmaringos szűzérmék: fél óra alatt az asztalon lehetnek


A szaftos és omlós rozmaringos szűzérmékkel alig van munka, miközben akár ünnepi alkalmakon is megállják a helyüket.


A rozmaringos szűzérmék remekül mutatnak egy vendégség alkalmával vagy akár a hétvégi ebédlőasztalon. Először tedd őket mustáros pácba, amely jól átjárja a belsejüket, és ezután süsd ki őket a serpenyőben. A sütési időnek nem kell hosszúnak lennie, ki ne száradjanak.

Hozzávalók 4 személyre

👉 3 evőkanál olívaolaj
👉 2 sertés szűzpecsenye
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 teáskanál mustár
👉 1 evőkanál sertészsír
👉 1 teáskanál rozmaring
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A szűzpecsenyét szabadítsd meg a hártyáitól, és vágd másfél-két ujjnyi vastag szeletekre. Sózd és borsozd be az így kapott érmék mindkét oldalát. Egy kisebb tálban keverd el az olívaolajat a mustárral, a zúzott fokhagymával és a rozmaringgal, kend meg a szeleteket ezzel a páccal, és pihentesd a hűtőben fél órát.

A pácolási idő leteltével egy serpenyőben hevíts fel kevés zsírt, fektess bele három-négy szelet húst, és oldalanként három-három perc alatt süsd meg őket. Egyszerre ne tegyél többet a serpenyőbe, inkább süsd őket több körben. Ha készen vannak, szedd őket papírtörlőre, és tálalásig alufóliával letakarva tartsd melegen a szűzérméket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések