A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pufi édesburgonya-lángos serpenyőben sütve: libazsír is kerül a tésztába


A pufi édesburgonya-lángos tökéletes köret lehet sültek mellé.


Ha szereted a hagyományos tócsnit, készítsd el kicsit más változatban, édesburgonya-lángosként! A serpenyőben kisütött pufi lepények ideálisak sült vagy szaftos húsok mellé köretként. A tésztájuk a libazsírnak köszönhetően lesz szaftos.

Hozzávalók

👉 80 dkg édesburgonya
👉 25 dkg liszt
👉 2 tojás
👉 2 evőkanál libazsír
👉 1 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
👉 olaj a sütéshez

Elkészítés:

A édesburgonyát hámozd meg, kockázd fel, és sós vízben főzd nagyjából húsz perc alatt puhára. Ha kész, szűrd le, még melegen törd össze, és hagyd kihűlni. A szoba-hőmérsékletű édesburgonyát sózd, borsozd, add hozzá a tojást, a zsírt, az apróra vágott petrezselymet, és fokozatosan annyi lisztet, hogy jól összeálljon. Egy serpenyőben forrósíts olajat, és oldalanként néhány perc alatt süsd pirosra a kis lángosokat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések