A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Peches tolvajok, libából is galiba lett Békésben


Különleges, meghökkentő, egyedi esetei 2022-ben is voltak megyénk rendőreinek. Sorozatunk nyolcadik részéből kiderül, hogyan került vissza egy liba a tulajdonosához, és miként fogott mellé többszörösen is egy tolvaj. 

Jól megdolgozott a zsákmányért, mégsem tarthatta meg azt egy hódmezővásárhelyi férfi. Szeptemberben Kevermesen, egy lakóház udvaráról elvitt egy segédmotor-kerékpárt. A kerítésen át bemászott az udvarra, belülről kinyitotta a kaput, kitolta a kétkerekűt, aztán a kaput belülről visszazárta, és kimászott a kerítésen az utcára. 

Rögtön az egyik ismerőséhez ment, akinek eladta a kismotort. A rendőrök azonban hamar elfogták, a motort lefoglalták tőle és visszaadták a tulajdonosnak.

Az a liba is épségben visszakerült a gazdájához, amelyiket Márton nap előtt egy nappal, november 10-én loptak el egy vésztői ház udvaráról. A férfi, aki a kerítésen át bemászott érte az udvarra elmondta, hogy pénzhez akart jutni, ezért vitte el a gúnárt, ami néhány órával később már nem is volt nála, mert azonnal eladta. A rendőrök azonban hamar kinyomozták, mi történt és a libát épségben visszaadták a gazdájának. A szárnyastolvaj ellen pedig eljárás indult.

Többszörösen is melléfogott az a tolvaj, aki Békésen követett el bűncselekményeket. A 31 éves mezőberényi férfi 2022. november 1-jén késő este Békésen két házba is bement.

Először a Kispince utcában vett célba egy olyan házat, amiről azt gondolta, hogy lakatlan. Lopni akart, de miközben elvihető dolgokat keresett, megszólította és kérdőre vonta egy férfi, ezért sietve távozott, még a biciklijét is otthagyta. Hazament, azonban az ajtóban meggondolta magát, és ahelyett, hogy otthon maradt volna, az Epresköz utcába vette az irányt, mert úgy tudta, ott is van egy olyan ház, amiben nem lakik senki. Beugrott a hátsó kapun, bement az épületbe, és az egyik szobában talált egy pénztárcát.

Miközben kivette belőle a pénzt, az ott lakó idős nő észrevette, hogy bement hozzá, és rászólt, hogy mit keres ott. A férfi ekkor onnan is távozott, de a pénz mellett magával vitt még egy láncfűrészt is a kerítés mellől.

A rendőrök a helyszíni szemlék után folyamatosan gyűjtötték az információkat, és kiderítették, hogy a mezőberényi férfi Újkígyóson bukkant fel, és a Dunántúlra készült. Mielőtt azonban elindult volna, bekerült a békési kapitányságra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések