A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Otthon termesztett magának kannabiszt, míg le nem bukott a Hevesben élő férfi

Komoly berendezéseket is vásárolt. 


Az Egri Járási Ügyészség kábítószer birtoklás bűntette miatt vádat emelt egy 36 éves férfi ellen, aki már közel tíz éve rendszeres kannabisz fogyasztó. A vádlott 2021 tavaszán elhatározta, hogy saját maga fogja termeszteni és feldolgozni a kábítószert. A terve megvalósításához szükséges dolgokat – termőföld, cserepek, lámpák, ventilátorok, növényőrlők és növényvágók – beszerezte, és az első évben 3 tő kannabiszt nevelt, szárított, majd a végterméket otthon zacskókba csomagolta, és abból fogyasztott is.


A vádlott az első sikeres kannabisz termesztést követően 2022-ben ismételten úgy döntött, hogy a saját részére szükséges kábítószert maga fogja termeszteni és feldolgozni. A férfi a hatékonyabb szárítás és a kábítószer jellegzetes illatának semlegesítése érdekében speciális elszívó és szárító berendezést vásárolt és alkalmazott. A vádlott a lakóhelyén összesen 26 db növényt ültetett el. Az elültetett növényekből 22 tő kifejlődött.


A Büntető Törvénykönyv rendelkezése szerint kábítószer birtoklás bűntettét követi el az, aki kábítószert termeszt, előállít, megszerez, tart, az ország területére behoz, onnan kivisz, vagy azon átszállít. A bűncselekmény enyhébb, vétségi formáját valósítja meg az, aki kábítószert fogyaszt, illetve csekély mennyiségű kábítószert fogyasztás céljából szerez meg vagy tart.


A cselekménynek a 2022 májusában tartott rendőri intézkedés vetett véget.


Az ügyészség a vádiratában felfüggesztett szabadságvesztés-büntetés kiszabását, és – a bűncselekmény elkövetéséhez eszközül használt tárgyak vonatkozásában – elkobzás alkalmazását indítványozta. A vádhatóság arra is indítványt tett, hogy a bíróság kötelezze a férfit az egy millió forintot meghaladó bűnügyi költség viselésére.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések