A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bíróság elé áll a Vár utcai, kétszeres gyilkos

Előkészítő ülést tart szerdán reggel a Miskolci Törvényszék annak a vádlottnak az ügyében, aki különböző időpontokban két alkalmi ismerősét is megölte és ezért különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt indult ellene büntetőeljárás. 


A vádlott és a sértett férfi egy elhagyatott ingatlan területén, de külön lakrészben éltek Miskolcon. 2020. szeptember 11-én együtt italoztak, majd hajnalban a terhelt ismeretlen okból felköltötte a matracon alvó sértettet, bántalmazni kezdte őt, megütötte a fejénél, majd körübelül 50 alkalommal testszerte megszúrta a nála lévő késsel. A holttestet ágyneműbe csomagolta és az udvaron lévő kútba dobta.


A terhelt férfi a fenti cselekményt megelőzően, 2020 augusztusában megismerkedett az ügy másik sértettjével, akivel együtt italozott. Ennek során a vádlott ismeretlen okból elhatározta, hogy a férfit megöli. A vádlott – azzal az ürüggyel, hogy nála tartózkodhat a sértett – felcsalta őt egy miskolci hétvégi házas övezetbe, ahol bemásztak az egyik ingatlan portájára. A vádlott egy 1,5 méteres fakarót vett ekkor magához és többször, nagyjából 16-17 alkalommal, testszerte megütötte a sértettet, aki a bántalmazás következtében a helyszínen elhalálozott. A holttestet a férfi kivonszolta az ingatlan területéről és egy nem messze lévő fás-bokros, lejtős területen legurította.


A vádlott 2020 szeptemberében az ügy harmadik sértettjével együtt italozott, majd kihasználva azt, hogy a sértett elaludt, zakójának belső zsebéből kivette annak pénztárcáját és elvett 14.000 forint készpénzt és egy hatósági igazolványt.


A büntetőeljárási törvény alapján – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – a bíróság előkészítő ülésen ítélettel dönthet a vádlott büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást, tájékoztatott a Miskolci Törvényszék.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések