Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Mustáros krumplisaláta német recept alapján: magos mustárral és hagymával fantasztikus


A magos mustárral készülő német krumplisaláta isteni köret húsok mellé, de előételként is megállja a helyét.


A német krumplisaláta a nálunk megszokottól eltérően mustárral készül, nem majonézzel, és póréhagymával ízesítik. Néhány szem csemegeuborka nagyon jól feldobja. Érdemes tálalás előtt órákkal elkészíteni, hogy az ízeknek legyen idejük összeérni a hűtőben.

Hozzávalók 4 személyre

👉 1 kg krumpli
👉 4 csemegeuborka
👉 2 evőkanál dijoni mustár
👉 2 evőkanál víz
👉 1 dl olívaolaj (napraforgóolaj)
👉 1 evőkanál balzsamecet
👉 0.5 póréhagyma (helyetesíthető lilahagymával)
👉 só
👉 bors 

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, vágd hasábokra, és sós vízben főzd ki nagyjából húsz perc alatt. Ha készen van, szűrd le, és hagyd kihűlni.

A mustárt keverd el a vízzel, az olívaolajjal, a balzsamecettel, a sóval és a borssal. A póréhagymát és az uborkákat karikázd fel, majd a kihűlt krumplival együtt forgasd az öntetbe. Tedd a hűtőbe két-három órára, és utána tálald.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések