Hirdessen itt

Motort, csaptelepeket és gázpalackot is lopott a lakatlan házakból egy miklósi fiatal


A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság nyomozói kétrendbeli lopással gyanúsítják a helyi férfit, akinek az egyik betörésnél társa is akadt. Jelenleg mindketten börtönben várják a tárgyalást. 

Lakatlan, ám nem üresen álló házát ellenőrizte heti menetrendje szerint 2022. augusztus 13-án délben egy kunszentmiklósi férfi. Kiderült, hogy az utolsó ott léte óta idegenek jártak a házban. Valaki bemászott a hátsó kerítésen, majd a kamra ablakára szerelt rácsot lefeszítette, és bemászott az épületbe. Átkutatott mindent, majd a nyári konyha ajtajáról leverte a lakatot, és ott is szétnézett. Nem hagyta figyelmen kívül a kamrát sem, oda a mennyezet megbontásával jutott be. 

Az ismeretlen egy ventilátoros csillárt, csaptelepeket, gázpalackot, oxigén és acetilén reduktorokat tulajdonított el, valamint kitolt az udvarról egy MZ motorkerékpárt. Egy autódiagnosztikai berendezés paneljét ugyan nem vitte el, de széttörte és a vezetékeket kiszedte belőle, amellyel jelentős rongálási kárt okozott – közölte a rendőrség.

Két héttel később egy másik betörésről érkezett bejelentés a rendőrökhöz. Egy 33 éves férfi – szintén nem állandóan lakott – ingatlanából televíziót, babakocsikat, mobilklímát, házimozit vittek el, miután lakatlefeszítés módszerével bejutottak a házba. A betörés sértettje másnap elmondta ismerőseinek, hogy mi történt vele, mire az ellopott dolgok visszakerültek az épületbe.

A kunszentmiklósi nyomozók adatgyűjtésbe kezdtek a két betörésben és arra jutottak, hogy az ügyek összefügghetnek. Az ellopott motorkerékpárt meg is találták: a tolvaj azt egy helybélinek értékesítette, aki készségesen elmondta, hogy és milyen körülmények között jutott hozzá a felújításra váró motorhoz.

A helyi nyomozóknak a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit már el sem kellett fogniuk, ugyanis ebben már megelőzték őket. Az alig 23 éves kunszentmiklósi fiatalt röviddel korábban a Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai – más bűncselekmények elkövetések megalapozott gyanúja miatt – már őrizetbe vették.

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság beosztottjai a férfit kétrendbeli lopás gyanúja miatt kihallgatták. Kiderült, hogy a második alkalommal nem egyedül követte el a bűntettet. Társa, egy 19 éves kunszentmiklósi volt, őt szintén kihallgatták. Az eltűnt tárgyak egy részét a rendőrök lefoglalták, és azokat a tulajdonosok már visszakapták.

A két férfi – más-más ügyekben – jelenleg letartóztatásban van. A kunszentmiklósi rendőrök a helyi lopások miatt indult nyomozást lezárták, a két fiatal ellen vádemelést javasolnak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések