Hirdessen itt

Megunhatatlan csirkepaprikás sok tejföllel: így lesz sűrű és csomómentes a szaft


A magyar konyha egyik nagy kedvence a csirkepaprikás, amit egyszerű elkészíteni, mégis néhány dologra fontos odafigyelni a tökéletes eredményért.


A csirkepaprikásban minden benne van, amiért a magyar konyhát szeretjük: sok hagyma, pirospaprika, paprika és tejföl. Már a 19. századi étlapokon is megtalálható volt. Abban különbözik a csirkepörkölttől, hogy tejföl is kerül bele. A sűrű szaftos fogás legtöbbször nokedlivel kerül az asztalra, de tésztával, tarhonyával is kínálhatod.

Hozzávalók

👉 3 db felső csirkecomb
👉 3 db csirkeszárny
👉 2 db csirkemell
👉 1 db paradicsom
👉 1 db paradicsom
👉 2.5 dl tejföl
👉 2 fej vöröshagyma
👉 2 evőkanál liszt
👉 1 evőkanál pirospaprika
👉 1 evőkanál zsír
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A csirkedarabokat tisztítsd meg, a mellet vágd fel, a paprikát és a paradicsomot szeleteld fel. A hagymát vágd apróra, és kevés zsiradékon dinszteld meg. Amikor már üveges, vedd le a tűzről, és szórd bele a pirospaprikát. Add hozzá a csirkét, valamint a zöldségeket, és ízlésed szerint sózd, borsozd. Öntsd fel kevés vízzel, és fedő alatt párold a húst puhára körülbelül egy óra alatt.

A habaráshoz a lisztet keverd simára a tejföllel. Adj hozzá a főzőléből, így kevesebb eséllyel lesz csomós. Ha minden puha, állandóan kevergetve öntsd a lábosba. Forrald össze, és már tálalhatod is. Ha szereted, csípőssel kínáld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések