Hirdessen itt

Megfojtotta, majd a Dunába dobta barátját egy férfi Budafokon


Vádat emelhetnek egy 34 éves férfi ellen, aki a gyanú szerint előre kitervelten, nyereségvágyból ölte meg egy barátját, akit megfojtott, majd a Dunába dobott. 

A police.hu híre szerint 2022. január 5-én jelentette be egy apa a fia eltűnését az Érdi Rendőrkapitányságon, fia december 27-én délután az egyik barátjához indult Budepestre, de azóta nem tudott róla semmit.

A rendőrök elrendelték a fiú körözését, majd felmerült a gyanú, hogy bűncselekmény áldozata lett. A rendőrök az áldozat barátjához napokkal később, január 14-én jutottak el, a férfi kihallgatásán végül részletesen elmondta, hogyan ölte meg barátját. Tettét hirtelen felindulással indokolta.

A nyomozás adatai szerint P. Attila 2021. december 27-én a XXII. kerületben a Duna-partra ment az áldozattal, akivel „szóváltásba keveredett”, majd egy övvel megfojtotta és a Dunába dobta. A holttestet ezután találták meg, az igazságügyi orvosszakértő véleménye szerint az áldozat halála „erőszakos módon, a nyaki képletek eszköz általi leszorítása valamint a légutak természetes vízben, esetlegesen iszapos környezetben való elmerülés által bekövetkezett elzáródása, és az ezek következtében fellépő fulladás miatt állt be”. A férfi ügyét most átadták az ügyészségnek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések