A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Feminista jogvédők továbbra is aggódnak az abortusz miatt Olaszországban


„A szívverés volt a legrosszabb dolog” – osztotta meg az abortuszával kapcsolatos drámáját egy hölgy. 

Olasz feministák tüntettek Giorgia Meloni ellen, méghozzá elég durva hangnemben. Voltak olyan transzparensek, amelyekre ez a felirat került: „Meloni, te fasiszta, készülj a háborúra” - írja a Mandiner. 

Giorgia Meloni azóta elmondta, hogy nem készül a vonatkozó törvények módosítására. A feministák látószögébe Olaszország mellett Lengyelország is bekerült, ahol 2021-ben olyan törvényt hozott,

amely szinte minden esetben törvénytelennek minősíti a terhességmegszakítást.

Magyarország is a közelmúltban szigorította a vonatkozó szabályozást – mutatott rá hétfőn a Reuters.

Személyes történetek

A lap az abortusz kapcsán történeteket osztott meg az olvasóival. Az egyikből kiderül, hogy egy 24 éves joghallgatóról kiderült 2021 nyarán, hogy terhes. Mivel nem várt terhesség volt, így azonnal egy orvoshoz sietett, hogy megelőzze az abortuszra vonatkozó olaszországi 90 napos határidőt.

Végül talált a nápolyi otthona közelében egy olyan orvost, aki hajlandó volt terhességmegszakítást végezni. Az egyetemi hallgató számára a legnagyobb megrázkódtatást az okozta, hogy az első találkozón a személyzet arra kényszerítette, hogy folytassa a terhességet, és még a magzat szívverését is meghallgattatták vele, annak ellenére, hogy többször megkérte őket, némítsák el a hangot.

„A szívverés volt a legrosszabb dolog” – árulta el a nő, aki névtelenül osztotta meg a történetét.

Erre azért volt szüksége, mert az abortuszt mély megbélyegzés övezi a túlnyomórészt katolikus országban.

Az abortusz kérdése a gyakorlatban

Az abortusz 1978 óta legális Olaszországban, de az eljáráshoz való hozzáférés továbbra is korlátozott és nehézségekbe ütközik. Az Egészségügyi Minisztérium adatai szerint a nőgyógyászok 69%-a és az aneszteziológusok 46%-a lelkiismereti okokból nem hajlandó abortuszt végezni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések