A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megcsappant az érdeklődés a panelek alapján összerakott tanártüntetések iránt


Az egykori éhségmenet mintájára, a külföldi titkosszolgálatok forgatókönyvéből panelek alapján összeállított tudásmenet, kifulladni látszik.


Szombaton ér véget az ez idáig csekély érdeklődésre számot tartó Tudásmenet az oktatásért című esemény, amit a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), a Tanítanék Mozgalom és a noÁr mozgalom hirdetett meg. 

A magyar kormány korábban soha nem látott mértékű pedagógusbér-emelési programmal, és valódi párbeszéden alapuló, az egyeztetés iránt fogékony tanárok bevonásával vágott bele az oktatási rendszer – senki által nem tagadott – hiányosságainak orvoslásába – reagált a Magyar Nemzet megkeresésére Tóth Erik.

Az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója elmondta: a kétoldalú egyeztetések, valamint a több lépcsőben megvalósuló béremelések hatására a politikailag motivált pedagógustüntetések száma ugyan nem csökkent, az érdeklődés azonban rendkívüli mértékben megcsappant.

Ennek az oka egyértelmű: az ellenzéki pártok rendre rátelepednek ezekre az első ránézésre független megmozdulásokra, majd kormányellenes demonstrációkká formálják őket, degradálva a közoktatás egyébként kiemelt fontosságú ügyét – fogalmazott Tóth Erik. Hozzátette, a hiteltelenséggel évek óta küzdő baloldali politikai elit kísérletei azért is fulladnak érdektelenségbe, mert a 2010 előtti liberális kormányok az oktatás szétverésével, iskolák bezárásával és a tanári pálya tönkretételével járultak hozzá a magyar oktatási rendszer problémáinak gyarapításához.

Ezzel szemben a nemzeti oldal több alkalommal megerősítette, hogy a tanárok fizetésemeléssel kapcsolatos igényeivel nemcsak hogy egyetért, de támogatja is azokat: 2023-ban ezért 21, 2024-ben 25, 2025-ben pedig 29-30 százalékos béremelés is megvalósulhat – emlékeztetett a kutatási igazgató.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések