A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Májtisztítás egyszerűen és hatékonyan


A máj az egyik legfontosabb szervünk. Ha nem jól működik, ha csorbát szenved az egészsége, akkor sok méreganyag halmozódhat fel a szervezetben, ami sok betegség kialakulásának lehet az oka. A májunk az egyetlen olyan szervünk, amely képes a regenerációra.


A májnak fontos szerepe van az emésztésben, az anyagcserében és a méregtelenítésben is. A máj fontos feladata még az is, hogy eltávolítsa a toxinokat a szervezetből. A máj részt vesz az epetermelésben és az epe kiválasztásában, ez tovább segíti a zsírsavak lebontását a megfelelő emésztés biztosításához.

A cukrot glikogénné alakítja a máj, és glükózenergia formájában tárolja az izmok számára. Mindemellett a fehérjék és a koleszterin szintetizálásában is aktívan részt vesz ez a szervünk.

Az egészséges máj fenntartása nem olyan könnyű, de nem is olyan lehetetlen. Néhány ötletet és tippet adunk ezzel kapcsolatban. A máj a szervezet méregtelenítésének elsődleges szerve. Az egészségtelen táplálkozás és a rossz életmódbeli szokások miatt a májban sok méreganyag halmozódhat fel. A böjtölés nagyon sokat segíthet a máj megtisztításában, méregtelenítésében. Ha nincs rá több alkalmunk és lehetőségünk, akkor legalább tavasszal böjtöljünk néhány napig, ugyanis már ez is sokat jelent, hogy a májunk kicsit megkönnyebbüljön, fellélegezzen.

A máj felelős a vér szűréséért. Az egyik legjobb vértisztító tea nem más, mint a kurkumatea. Hogyan készítsük el? Forraljunk fel 2 dl vizet, adjunk hozzá egy csipet fűszert. Ízesíthetjük egy kevés mézzel és citromlével is.

Az egészséges testsúly fenntartása szerepet játszik a máj egészségének megőrzésében és a zsírlerakódások ellen. Az elhízás fokozza az alkoholmentes zsírmájbetegség kialakulásának kockázatait. A rendszeres testmozgás nagyon fontos, hogy elérjük az ideális testsúlyunkat, illetve fenntartsuk azt, de a megfelelő anyagcserét is biztosítja és más testi funkciókat is, ha rendszeresen mozgunk.

A májnak az érzelmek emésztéséhez is köze van. A negatív érzelmek negatívan hatnak a máj egészségére. Ilyen negatív érzelem a harag, a düh, az irigység, a bizalmatlanság, az ingerlékenység, a frusztráció és a türelmetlenség.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések