A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Majonézes csirkemellsaláta almával és aszalt gyümölcsökkel: maradék húsból is tökéletes lesz


Az almával és aszalt gyümölcsökkel készült majonézes csirkemellsaláta tökéletes maradékmentő fogás, de frissen is érdemes elkészíteni.


Az almás, majonézes csirkemellsalátát készítheted visszamaradt sült húsból, leveshúsból vagy akár frissen kisütött csirkemellkockákból is. Nagyon jól harmonizál vele a savanykás alma. Ha van otthon egy kevés csonthéjasod vagy aszalt gyümölcsöd, azokkal is bőven szórd meg a salátát, de ha nincsenek, nem kell rájuk külön költeni, mert nélkülük is működik.

Hozzávalók 4 személyre

A salátához
👉 60 dkg csirkemellfilé
👉 2 nagyobb alma
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
👉 ízlés szerint magvak és aszalt gyümölcsök

Az öntethez
👉 2 púpozott evőkanál tejföl
👉 1 evőkanál majonéz
👉 1 teáskanál citromlé
👉 1 kávéskanál cukor
👉 0.5 kávéskanál mustár
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A csirkemellet kockázd fel, szórd meg sóval, borssal, locsold meg kevés olívaolajjal, és tedd félre 30 percre. A pihentetési idő végeztével öt-hét perc alatt forró serpenyőben süsd át őket. Ha maradék csirkét használsz, szintén átpiríthatod kevés olajon.

Az öntethez a tejfölt egy salátástálban keverd el a majonézzel, a citromlével, a mustárral, cukorral, a sóval és a borssal. Forgasd bele a kisült húst. Az almát vágd félbe, a magházát távolítsd el, a gyümölcsöt kockázd fel. Meghámozni nem szükséges. Add az almát is a húshoz, keverd jól össze, a tetejét pedig szórd meg ízlés szerint magvakkal, csonthéjasokkal vagy aszalt gyümölcsökkel. Jól behűtve tálald.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések