A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Magyarország Ukrajna barátja szeretne lenni, "de ma ezt szándékos félreértések, és a magyar közösség jogait sértő lépések nehezítik".

Gulyás Gergely kifejezetten a Kárpátaljai Református Egyház egyházkerületi ünnepi közgyűlésén szólalt fel szombaton. 

- A kárpátaljai magyarság van a legnehezebb helyzetben a világmagyarságot alkotó közösségek közül - idézte az MTI Gulyást, aki fogadkozott:

Segítjük a kárpátaljai magyarságot és Kárpátalját, mindeközben támogatjuk Ukrajnát is.

Gulyás úgy fogalmazott, Oroszország a nemzetközi jog szabályait semmibe véve támadta meg hősiesen védekező szomszédját. Magyarország elítéli az agressziót, "fejet hajtunk minden hazáért és szabadságért harcoló katona előtt", együtt érzünk a szeretteiket gyászoló családtagokkal.

Tájékoztatása szerint magyar humanitárius segítségnyújtás értéke a háború kezdete óta meghaladta a 31 milliárd forintot, a karitatív szervezetek pedig eddig 3500 tonna adományt juttattak el Ukrajnába több mint 8 milliárd forint értékben.

Gulyás azért odaszúrt Volodimir Zelenszkij ukrán államfőnek is, mondván "Magyarország Ukrajna barátja szeretne lenni, de ma ezt szándékos félreértések, és a magyar közösség jogait sértő lépések nehezítik".

Isten óvja Kárpátalját és a kárpátaljai magyarságot!

 - zárta szavait Gulyás Gergely.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések