A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lopott busszal, négy vármegyén keresztül ámokfutott, végül Kabánál kötött ki az árokban (videó)


Árokba borult egy autóbusz a 4-es főúton. Úgy tudjuk, hogy a járművet Jász-Nagykun-Szolnok vármegyéből lopta el egy férfi csütörtök éjjel. A rendőrök több megyén keresztül próbálták megállítani, végül a hajnali órákban a busz vezetője eddig tisztázatlan okból árokba borult Kaba és Püspökladány között, a 4-es főút 185. kilométerszelvényénél. 

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint bejelentés érkezett a rendőrségre január 19-én este, miszerint Jászapáti területéről 20 óra körül eltulajdonítottak egy 40 millió forint értékű autóbuszt. Tekintettel arra, hogy a jármű GPS nyomkövetővel volt ellátva, annak útvonalát hamar sikerült meghatározni. A jászsági rendőrök megkezdték a busz követését, amely több megyén keresztül zajlott. 

A tolvaj ugyanis járt Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyék területén is. 

A sofőr a rendőri jelzéseket figyelmen kívül hagyva folytatta útját, míg Hajdú-Bihar vármegyében a 4-es számú főúton, Kaba és Püspökladány között áttért a menetirány szerinti bal oldalra, majd az útárokba hajtott, ahol fának ütközött. Az ismeretlen férfi kipattant a buszból, és a szántóföld felé menekült futva, de a rendőrök utolérték és elfogták – részletezte a police.hu.

A rendőrök megállapították, hogy az önjelölt buszsofőr rovásán több is van, mivel két nappal ezelőtt egy személygépjárművet tulajdonított el Jászapátin, melyet azonnal értékesített, de a nyomozók megtalálták a kocsit és lefoglalták. A lopást követően a jogsértő megkísérelt elrejtőzni a hatóság elől, így ellene elfogatóparancsot adtak ki.

A 22 éves jászapáti férfit a nyomozók lopás bűntett elkövetésével gyanúsítják, és őrizetbe vették. A terhelt jogosítvánnyal nem rendelkezik, és el is van tiltva a vezetéstől, ezért járművezetés az eltiltás hatálya bűntett miatt is felelnie kell. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések