A romániai autós fékezni kezdett, de a gázolás előtt felengedte a fékpedált, és elütötte az idős nőt. Akkor, ha nem lépi túl az 50 kilométer/órás sebességet, valamint ha folyamatosan fékez, megállíthatta volna a kocsit és nem gázolta volna el az idős nőt. 


Egy évvel ezelőtt elütött Békéscsabán, a Bartók Béla úton egy idős nőt az a romániai autós, aki ellen halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség. Ugyanis az idős nő a baleset során olyan sérüléseket szenvedett, hogy később a kórházban életét vesztette. Ha a 24 éves sofőr beismeri tettét, akkor a vádhatóság indítványa alapján próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést kaphat, illetve egy időre elvehetik a jogosítványát, továbbá kötelezhetik a közel 670 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére is.


A férfi tavaly január 19-én, 22 óra után autózott Békéscsabán, a Bartók Béla úton, a Petőfi utca felől a rendőrség irányába. A belső forgalmi sávban haladt, túllépve az engedélyezett 50 kilométer/órás sebességet, 63-64 kilométer/órával ment. 


Közben a Bartók Béla út és a Batthyány utca kereszteződésében a sofőrnek balról jobbra, az úttesten megkezdte az áthaladást gyalogosan egy 87 éves nő, aki a jól megvilágított szakaszon végig jól látható volt az autós számára – ismertették a Békés Vármegyei Főügyészség közleményében.


Bár a férfi fékezni kezdett, a gázolás előtt felengedte a fékpedált, és elütötte az idős nőt. Akkor, ha nem lépi túl az 50 kilométer/órás sebességet, valamint akkor, ha folyamatosan fékez, megállíthatta volna a kocsit és nem gázolta volna el az idős nőt.


A baleset következtében a 87 éves nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy tavaly január 31-én a kórházban elhunyt. A vádhatóság szerint a romániai autós megszegte a KRESZ-ben foglaltakat, miszerint személygépkocsival lakott területen legfeljebb 50 kilométer/órás sebességgel szabad közlekedni.