Hirdessen itt

Lefőtt a kávé Ukrajnában: Zelenszkij emberei menekülnek a vezetésből


Ukrán média: Timosenko Zelenszkij irodájának helyettes vezetője felmondólevelet írt.


Az Ukrajinszka Pravda hír- és elemzőhonlap idézte forrásait, amelyek szerint Kijlo Timosenko, Volodimir Zelenszkij irodavezető-helyettes benyújtotta lemondását.

A kiadvány forrásai szerint helyét a kijevi regionális katonai közigazgatás vezetője, Olekszij Kuleba veheti át. ( Nem a külügyminiszter Kula bá...)

A Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács és az ukrán kabinet forrásai a hetilapnak elmondták, hogy a közeljövőben lemondanak az ukrajnai Szumi és Dnyipropetrovszk megyék regionális katonai közigazgatásának vezetői, valamint a Zaporizzsjai és Herszon régiók ukrán ellenőrzésű részein Kijev által kinevezett tisztviselők is.

Volodimir Zelenszkij egy későbbi beszédében elmondta, hogy hétfőn és kedden számos "személyi döntést" jelentenek be a hatalom különböző szintjein és a bűnüldözési rendszerben.
Korábban Olekszij Honcsarenko ukrán parlamenti képviselő azt mondta, hogy információi szerint lemondásra készül Volodimir Zelenszkij hivatalvezető-helyettes, Kijlo Timosenko, valamint egy miniszter is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések