A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Boris Johnson váratlanul Ukrajnában parádézik ismét


Borish Johnson meglepetésszerűen ellátogatott Ukrajnába, ahol találkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel.


Boris Johnson szombaton Ukrajnába látogatott, ahol a látvány letaglózta a volt miniszterelnököt.

Boris Johnson közleményében kiváltságnak nevezte, hogy Zelenszkij meghívására Ukrajnába látogathatott és személyesen is szolidaritásáról biztosíthatta az ukránokat.

Mint írta, Ukrajna népe már túl sokáig szenvedett és az egyetlen esély a háború végére a minél gyorsabb győzelem. Johnson szerint ehhez minden szükséges eszközt biztosítani kell az ukránoknak.

Minél hamarabb bukik Putyin, annál jobb Ukrajnának és az egész világnak – jelentette ki.

A politikus ellátogatott a kijevi régióban található Borodianka városába, majd a civilek lemészárlásáról elhíresült Bucsa egyik templomába - írja a The Guardian.

Johnson szóvivője később elmondta, hogy a politikus teljes mértékben támogatja a brit kormány Ukrajna-politikáját, ideértve a Challenger 2 tankok átadását is. Rishi Sunak jelenleg miniszterelnök pedig elismeréséről biztosította Johnsont a látogatásról.

A volt miniszterelnök hivatali idejében is az ukránok egyik legfőbb szövetségesének számított.

Szívszorító volt bejárni Ukrajnát és látni a háború következményét.

Mellettetek állunk most és Ukrajna erős, független és szabad nemzetté való újjáépítésekor is – írta Twitter-bejegyzésében.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések