A gőzölgő, aranybarna hagymaleves csupa egyszerű hozzávalóból készül, mégis mindenki megnyalja utána mind a tíz ujját.
A hagymaleves régen a szegények kedvence volt, ma pedig elit éttermek étlapjain is megtalálható csodás íze miatt. Arról nem beszélve, hogy a hagyma tele van vitaminnal, fontos ásványi anyagokkal, így rendszeres fogyasztása segít a betegségek megelőzésében. A franciák egyenesen imádják. Sőt, a legenda szerint XV. Lajosnak köszönhetjük az isteni levest, ami sajtos bagettel még finomabb és tartalmasabb.
Hozzávalók
👉 4 fej vöröshagyma
👉 1 db póréhagyma
👉 8 dkg sajt
👉 5 dl fehérbor
👉 2 db bagett
👉 1 l húsleves
👉 vaj
👉 1 evőkanál liszt
👉 só
👉 morzsolt kakukkfű
👉 bors
Elkészítés:
A kétféle hagymát pucold meg, és vágd vékony karikákra. A vajat olvaszd fel, dobd rá a hagymát, és párold 15 percig, közben kevergesd meg. Amikor jól megfonnyad, és aranybarnává válik, szórd rá a lisztet, azzal is süsd egy-két percig, majd öntsd fel a borral és a levessel. Ízesítsd sóval, borssal, kakukkfűvel, és főzd kis lángon 20 percig.
Közben a bagettet szeleteld fel, rakd egy tepsibe, szórd meg reszelt sajttal, és süsd aranyszínűre 200 fokon. A tetejére szórd a reszelt sajtot. Amikor elolvad, kiveheted a sütőből.
Oszd el a levest tálkákba vagy tányérokba, és a sajtos bagettel együtt kínáld.
0 Megjegyzések