A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lakatlan házból leszerelt mérőórával lopta a gázt a kabai rezsicsökkentő


Sajátja ugyanis nem volt, mivel azt a szolgáltató korábban leszerelte számlatartozás miatt. 

Lopás vétsége miatt emelt vádat a Püspökladányi Járási Ügyészség azzal a nővel szemben, aki az eltávolított gázórája helyére felszerelt mérővel lopott gázt – adta hírül Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint az elkövető kabai lakóhelyén 2021 januárjában számlatartozás miatt véglegesen leszerelték a gázórát és a nyomásszabályozót. Ezután a vádlott egy ismeretlen személlyel levetette az utcájukban lévő lakatlan ingatlanon elhelyezett, és a gázszolgáltató tulajdonában álló gázmérő órát és nyomásszabályozót, melyeket a saját otthonában felszereltetett.

Az illegális berendezésekkel a nő a szolgáltató tudtán kívül több mint 1600 köbméter földgázt lopott, melyek értéke több mint 177 ezer forint. A gázszolgáltató sértett kára nem térült meg, a sértett a Püspökladányi Rendőrkapitányság által végzett nyomozás során kérte kárának megtérítését

– olvasható a főügyészség közleményében.

A Püspökladányi Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a Püspökladányi Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratában a járási ügyészség indítványozta, hogy a járásbíróság a vádlottal szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki és kötelezze a sértettnek okozott kár megtérítésére.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések