Hirdessen itt

Lacikrumpli karajjal, szalonnával és sok tejföllel: egyszerű hozzávalókból készül


A húsos, szalonnás lacikrumpli nem éppen fogyókúrás fogás, de nem is azért szeretjük.


A lacikrumpliban minden benne van, amitől szeretünk egy ételt: a fűszeres sertéskaraj, a krumpli és a sok-sok tejföl. Ha pedig mindennek pirított szalonna az alapja, garantálható, hogy senki sem fog éhesen felállni az asztaltól utána.

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg krumpli
👉 25 dkg tejföl
👉 5 dkg füstölt szalonna
👉 4 szelet sertéskaraj
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 teáskanál füstölt paprika
👉 1 tojássárgája
👉 1 nagy hagyma
👉 1 mokkáskanál őrölt kömény
👉 só
👉 bors
👉 olaj
👉 1 hegyes erős paprika (elhagyható)

Elkészítés:

A krumplit héjában főzd meg fél óra alatt. Ha kész, hűtsd ki.

A hússzeleteket klopfold ki. Mindkét oldalukat szórd meg sóval, borssal, füstölt paprikával, és olajon néhány perc alatt piríts rájuk kérget. Ha készen vannak, tedd félre őket.

A szalonnát kockázd fel, és olvaszd ki. A kisült pörcöket és a zsír felét szedd ki a serpenyőből, a visszamaradt zsiradékon pedig párold üvegesre a hagymát. Amikor már puha, add hozzá a felaprított fokhagymagerezdeket is, pirítsd egy percig, és húzd le a tűzről. Ekkor tedd bele vissza a szalonnát is.

A tejfölt keverd simára a tojássárgával és egy evőkanál szalonnazsírral, sózd, borsozd, adj hozzá egy kiskanál füstölt paprikát és őrölt köményt.

A krumplit hámozd meg, a felét karikázd fel, oszd el egy tepsiben, és óvatosan sózd meg. Pakold rá a kisütött hússzeleteket, ezen egyengesd el a szalonnás hagymát, és ha szereted, a felkarikázott erős paprikát. Fedd be a krumpli másik felével, ezt is sózd meg, és kend le a fűszeres tejföllel. Alufóliával letakarva süsd 180 fokos sütőben egy órát, hogy az ízei jól összeérjenek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések