Hirdessen itt

Kiskorúról készült intim felvételekkel akart visszaélni


Előkészítő ülésen hozott ítéletet a Szerencsi Járásbíróság annak a férfinak az ügyében, aki a megállapított tényállás szerint egy közösségi oldalon álnéven regisztrálva a kiskorú sértettel felvette a kapcsolatot és a beszélgetés során a lány intim jellegű fényképeket küldött magáról. 

A terhelt – aki nem volt tisztában a sértett pontos életkorával – arra kérte őt, hogy további felvételeket is készítsen, ennek azonban nem akart eleget tenni. Ekkor a férfi azzal fenyegette meg, hogy a korábban kapott tartalmakat közzéteszi. A lány megszakította vele a kapcsolatot, erre válaszul a vádlott a sértett néhány ismerősének elküldte a rendelkezésére álló videókat. 

Egy másik alkalommal a terhelt édesapjától lopott, annak szerencsi otthonából számítógépet, monitort és hangfalszettet vitt magával. 

A terhelt az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Őt a bíróság szexuális kényszerítés bűntette, különleges személyes adattal visszaélés és lopás vétsége miatt 3 év szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint kötelezte a sértettnek okozott 300.000 kár megfizetésére is.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott bűncselekményekre vonatkozó beismerését és azt, hogy édesapja megbocsátott neki. Ugyanakkor súlyosító körülményként esett latba, hogy a fent említett cselekményeket felfüggesztett szabadságvesztések próbaideje alatt követte el. 

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések