A tonhalas szendvics a világ egyik legfinomabb harapnivalója, mely pillanatok alatt elkészül, ráadásul kedvedre tudod variálni, mi kerüljön a krémbe.
A hal egészséges és finom, mégsem kerül gyakran terítékre, szinte csak karácsonykor vagy a strandszezon idején fogyasztjuk. Pedig a fehérjedús alapanyagból rengetegféle izgalmas finomság készülhet, köztük az egyik legnagyobb kedvenc, a tonhalas szendvics.
Hozzávalók
Szendvics:
👉 28 dkg tonhal
👉 3 ek majonéz
👉 1 ek mustár
👉 1 fej lila vagy vöröshagyma
👉 4 marék kígyóuborka finomra aprítva
👉 só és bors ízlés szerint
👉 1 ek citromlé
👉 4 szelet kenyér
Tálalás:
👉 saláta ízlés szerint
👉 paprika ízlés szerint
👉 paradicsom ízlés szerint
Elkészítés:
A tonhalat öntsük szűrőbe és csepegtessük le, ezután tegyük keverőtálba.
Adjuk hozzá a majonézt, mustárt, a finomra aprított hagymát és uborkát. Ezután ízesítsük sóval, borssal és citromlével, keverjük össze az alapanyagokat.
A kenyereket kenjük meg a krémmel, majd illesszünk kettőt össze. A szendvics mellé kínáljunk friss salátát, paprikát, paradicsomot.
0 Megjegyzések