A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kamurendőr bírságolt Ferencvárosban – az áldozatoktól a sorsjegyüket és a cigarettájukat is elvette

Egy igazán sokoldalú csalót fogott el a rendőrség a napokban a fővárosban. A 26 éves elkövető többször is rendőrnek adta ki magát, és a gyanútlan áldozatokat előbb megbírságolta, majd egyebek mellett cigarettájukat és sorsjegyeiket is elvette tőlük. 

Kamurendőr kreált valódi bűnügyeket Ferencvárosban. Az álzsaru első nekifutásra egy köztisztasági kihágásban indított statáriális eljárást: egy parkban épp kisdolgát végző idős emberen kérte számon cselekedetét.

A határozott fellépésű, civil öltözékű fiatalember kezével félig eltakarva egy jelvényt mutatott fel a korosabb férfinak. Önmagát rendőrnek kiadva közölte, hogy szabálysértésért helyszíni pénzbírsággal sújtja az idős embert.

Hamis intézkedése közben a férfi táskájából kivette annak mobiltelefonját, szerencsejáték-szelvényeit, cigarettáját és az összes benne talált pénzt, összesen csaknem 130 000 forintnyi vagyoni hátrányt okozó összbüntetéssel sújtva a megtévesztett sértettet, majd tovább állt.

Az álzsaru kis idő elteltével egy HÉV-megállóban bukkant fel, természetesen ismételten egy főbenjáró bűnt szankcionálva: ezúttal egy szabálytalanul gyalogoló idős nőt vont intézkedés alá.

Egy villanásnyi időre megint csak előkerült az igazinak tűnő hatósági jelvény, így a trükkös elkövető újfent rendőrnek adhatta ki magát.

A meggondolatlanul közlekedő asszonynak felajánlotta, hogy akár egy bankjegykiadó automatáig is elkíséri, hogy ott a vétkes előteremthesse a megfelelő pénzt, a nő azonban nem kívánt élni ezzel az opcióval, inkább felhívta telefonon egy hozzátartozóját, hogy mitévő legyen.

Erre a fordulatra valószínűleg az önkéntes rendcsináló sem számított, és rövid úton eltűnt a helyszínről. A 9. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai mindkét esetről rövidesen értesültek a sértettektől, a kapott személyleírás alapján a férfit egy Soroksári úti áruházban ismerték fel.

Az ügy erkölcsi pikantériája: a korábban drákói szigorral eljáró, önfelkent törvényőr elfogásakor az üzletből épp néhány kifizetetlen terméket próbált meg kimenekíteni.

A 26 éves L. Csabát a ferencvárosi nyomozók csalás bűntett kísérlete, csalás vétség, valamint lopás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására. A férfi a lopást beismerte, de a csalásokat tagadta. A rendőrök lefoglaltak tőle egy rendőrjelvényre hasonlító igazolványtokot, aminek származásáról a gyanúsított azt állította, hogy azt csak úgy találta – írta cikkében a Metropol.

A valódi rendőröket egyenruhájuk és jelvényük, a civil ruhás nyomozókat arcképes rendőrigazolványuk és szintén sorszámmal ellátott jelvényük igazolja, készpénzt pedig még helyszíni bírság esetén sem vesznek át! Amennyiben úgy érzi, hogy valaki megpróbálja becsapni, megkárosítani, hívja azonnal a 112-es segélyhívószámot – hívja fel a figyelmet a rendőrség.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések