Hirdessen itt

Idős házaspárra támadt egy férfi a nagyváradi Körös-parton


Szokatlan és ijesztő esemény történt péntek délután Nagyváradon, a Körös-parton, 13.20 óra körül: egy 32 éves férfi agresszív magatartást tanúsított a járókelők körében, egy 66 éves férfit pedig a vízbe is lökött, derült ki a rendőrség közleményéből. Az eset a Körös jobb oldalán, a Decebal és az I. Károly (Szováta) híd közötti szakaszon történt. 

Megdöbbentő esetről nyilatkozott a rendőrség péntek délután a helyi sajtónak: egy 32 éves férfi Nagyváradon, a Sebes-Körös jobb partján lévő sétányon belekötött, majd megütött egy 66 éves férfit, ezután pedig a vízbe lökte őt. A víz szerencsére nem volt mély azon a részen, az áldozatot a szemtanúknak sikerült kimenteniük. A támadót szintén a szemtanúk fogták le a rendőrség kiérkezéséig. A két férfi nem ismeri egymást. Az ügyben nyomozást indítottak, a 32 éves támadót pedig a a pszichiátriai kórházba szállították. 

Később az áldozat fia, S. N. nyilatkozott az ebihoreanul.ro portálnak, s mesélte el a megdöbbentő eset részleteit. A 66 éves férfi a feleségével és az unokájával (a történéseket ismertető férfi mindössze 11 hónapos gyermekével) sétált péntek délután a Körös-parton, amikor egy fiatalabb, számukra ismeretlen férfi beléjük kötött, hogy menjenek az útjából. Ekkor a hölgy a babakocsival félrehúzódott, majd amikor az agresszív férfi az idősebbik mellé ért, azzal fenyegetőzött, hogy mindhármójukat megöli. Ezután rátámadt az idős férfira, aki vagy az ütéstől esett a vízbe, vagy azért, mert a fiatalabb meglökte. Az idős férfi látta, hogy az agresszornak van valami a kezében, amiről később kiderült, hogy egy kés volt, nyilatkozta S. N. Miután az áldozat a vízbe esett, a támadó a hölgy felé fordult. „Ő a babakocsival volt, a támadó megragadta a kabátját, gyanítom azért, hogy a Körösbe taszítsa, de édesanyámnak nyitva volt a kabátja, és sikerült kibújnia belőle. Menekülni kezdett, sikoltozott ő is, a gyermek is sírt, míg édesapám a vízből kiabált, hogy hagyja őket békén” – idézte fel a részleteket S. N.

A szemtanúknak köszönhetően sikerült elfogják a támadót, elvették tőle a kést, mindeközben az idős férfit is kisegítették a vízből. Az áldozatot ezután kórházba szállították: egy vágás van az egyik ujján, ütésnyomok az arcán, továbbá karcolások és zúzódások a bordáin. A kórházból azóta kiengedték, de további vizsgálatok szükségesek, ugyanis az egyik kezét vállból nem tudja mozgatni, mondta el a fia, aki arról is beszámolt: a támadó nem tűnt hajléktalannak, a beszámolók szerint jól volt öltözve. Azt is hozzátette, hogy az egyik szemtanú, egy nő elmondta: az eset előtt 15 perccel ő is találkozott a támadóval, aki azt mondta neki, hogy álljon félre az útjából - írja az erdon.ro

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések