A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Húsa akár a borjúé – kilőtték a tiszaalpári hódokat és pörköltet főztek belőlük

Nagy kárt okoztak, így az önkormányzat tíz állat kilövésére kapott engedélyt. 

A Szikrai Holt-Tiszán, az Alpári Holtág területén, valamint a lakiteleki Tőzegbányánál is nagy kárt okoztak a hódok, ezért a tiszaalpári horgászok kérésére az önkormányzat kérelmet nyújtott be még tavaly év végén, hogy gyérítsék a hódállományt. Ezt meg is kapták, összesen tíz állat kilövésére kaptak engedélyt.

A hódok jelenléte azért is veszélyes, mert a part menti fákat, melyeket 10-20 éve telepítettek, sorban kirágják, így azok kidőlhetnek, az idősebbeket pedig annyira megráhatják, hogy elpusztulhatnak. A rendelet értelmében a gyérítés csak március 15-ig végezhető, ugyanis utána kezdődik az állatok szaporodási időszaka.

Mivel település vezetése megkapta az engedélyeket, a helyi vadászegyesület hozzá is láthatott a meghatározott tíz állat elejtéséhez, eddig négy hóddal végeztek. A város polgármestere, Vancsura István azt javasolta, hogy a kilőtt állatokat az egyesület főzze meg, az először kilőtt állatból pörkölt lett. Azok, akik vették a bátorságot és ettek belőle, azt mondták, olyan volt az íze, mint a borjúé vagy a bárányé. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések