Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 97 alkalommal riasztották, amiből 29 műszaki mentés volt. 


Kigyulladt egy családi ház Tardon, Kossuth utcában január 09-én. A mezőkövesdi hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel vonultak az ingatlanhoz, majd három vízsugárral és kéziszerszámokkal láttak neki a tűzoltásnak. A munkálatok közben az egységek egy holttestet találtak az egyik helyiségben. A tűzeset körülményeit a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja.


Egy lángoló melléképület miatt riasztották a tűzoltókat Felsődobszára, a Kossuth utcába január 09-én. A csaknem ötven négyzetméteres melléképület, amelyben bútorokat és berendezési tárgyakat tároltak, teljes terjedelmében égett. Az encsi egységek két gyorsbeavatkozó sugárral oltották el a tüzet, amely a hétvégi házként használt főépület tetőszerkezetét is megrongálta. A tűzoltók az ingatlan átvizsgálása során senkit sem találtak a házban.


Tűz keletkezett egy harmadik emeleti lakás konyhájában Miskolcon, a Vörösmarty Mihály utcában január 09-én. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói két gépjárműfecskendővel, egy vízszállító járművel és egy magasból mentő járművel vonultak az ingatlanhoz. Az egységek kiérkezése előtt az érintett lakást el tudták hagyni a lakók. A tűzoltók egy vízsugárral rövid időn belül eloltották a tüzet, amely a konyhát teljes terjedelmében, az előszobát pedig részben érintette. A lángok a többi helyiségre, illetve lakásra nem terjedtek át. A munkálatok idejére negyvenegy lakónak kellett távozni az épületből.


Tűz keletkezett egy családi ház pincéjében Sajóládon, a Hunyadi utcában január 11-én. A miskolci hivatásos tűzoltók egy gépjárműfecskendővel és egy vízszállító járművel vonultak az érintett ingatlanhoz, majd eloltották a helyiségben lángoló faanyagot és átvizsgálták az épületet. A lángok nem terjedtek át a lakórészre és sérülés sem történt.


Egy bajbajutott túrázó miatt kérték a tűzoltók segítségét Mályinka külterületére január 15-én. A kazincbarcikai hivatásos tűzoltók erdőtüzes gépjárművel, majd gyalog közelítették meg a baleset helyszínét. Az egység a mentőkkel hordágyra helyezte a túrázót és felvitte a meredek domboldalon, ahonnan egy erdészeti terepjáró szállította a mentőautóhoz.