A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hat és fél év börtönre ítélték az amerikai valóságshow-sztárt, aki idős embereket tévesztett meg és semmizett ki


Pénzmosás és telemarketinges csalás miatt ítélték el. 

Jen Shah az amerikai luxusfeleségek életét bemutató The Real Housewives of Salt Lake City című valóságshowban szerepel 2020-tól, a műsorban korábban pazar bulikkal és drága ruhák vásárlásával fitogtatta gazdagságát. 2021 márciusában letartóztatták, és vádat emeltek ellene pénzmosás és telemarketinges csalás elkövetésére irányuló összeesküvés miatt. Bűntársával, Stuart Smith-szel állítólag olyan országos hálózatot működtettek, amivel

több tízmillió dollárt csaltak ki idős emberektől, emellett kontaktlistákkal is üzleteltek, személyes adatokkal kereskedtek.

Shah eleinte ártatlannak vallotta magát, később ügyészségi nyomásra megváltoztatta a vallomását. A múlt nyári tárgyaláson már elismerte bűnösségét. A Szövetségi Igazságügyi Minisztérium tíz év börtönt kért a nőre, Shah ügyvédei három évre szerettték volna csökkenteni a büntetést.

Az ügyben január 6-án hirdettek ítéletet, Shah férje és két gyermeke társaságában jelent meg a bíróságon. Sidney Stein szövetségi bíró végül 78 hónap börtönre ítélte Jen Shah-t, akinek így

hat és fél évet kell majd a rácsok mögött töltenie.

Február 17-én kell bevonulnia, kiszabadulása után öt évig feltételesen lesz szabadlábon.

Sok szerencsét kívánok neked. Tudom, hogy magad mögött tudod ezt hagyni, és amikor kijössz, újjá tudod építeni az életed

– mondta a bíró a luxusfeleségnek.

Shah védőügyvédje egyébként azt mondta az ítélethirdetés előtt, hogy a munkáscsaládban felnőtt reality-sztár belátta tette súlyát, miután szembesítették a bizonyítékokkal. Felismerte, mekkora kárt okozott áldozatainak, és együttérez velük. Imádkozik a megbocsátásukért, de magának nem tud megbocsátani. Alig várja, hogy „kifizesse adósságát a társadalomnak, és amikor újra szabad nő lesz, visszafizeti adósságát az áldozatoknak, és megígéri, hogy példával jár majd elől” – fogalmazott az ügyvéd.

Az ügyész kiemelte, Shah a legkiszolgáltatottabb embereket károsította meg, és módszerét népszerűsítette is. Megerősítette, hogy szerintük a 120 hónapos büntetés lenne megfelelő számára.

A tárgyaláson Jen Shah is felszólalt, könnyek között kért bocsánatot az áldozataitól, és kiemelte, hogy a valóságshow-ban látott szerep, amit játszik, nem egyezik a valós személyiségével. Elmondta, bevándorlók lányaként szembefordult a szülei által belenevelt elvekkel, amit mélységesen megbánt. Felelősséget vállalt az általa okozott károkért, és teljes kártérítést ígért minden áldozatnak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések