A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyönyörű márványos süti cukormentesen: a tésztája kefirtől lesz szaftos


A cukormentes márványos süti nem csak szép, egészséges is.


A többféle lisztből készült cukormentes márványos süti elkészítése igazából pofonegyszerű: a tésztát kétfelé szedve az egyik részbe kakaót is keversz, és óvatosan rácsorgatod a sima massza tetejére. Ha vigyázva kevered el, a felszíne szép, márványos mintázatot kap. Az enyhén savanykás kefir nagyon jól kihozza az ízeit.

Hozzávalók 4 személyre

👉 15 dkg zabliszt
👉 15 dkg tönkölybúzaliszt
👉 15 dkg nyírfacukor
👉 6 dkg vaj
👉 3 dkg kefir
👉 1 evőkanál cukrozatlan kakapor
👉 1 tojás
👉 1 csomag sütőpor

Elkészítés:

A vajat olvaszd fel, s kicsit hűtsd ki. Egy tálban keverd el a kétféle lisztet a sütőporral és a nyírfacukorral, egy másik tálban pedig a tojást vegyítsd el a kefirrel és az olvasztott vajjal. A lisztes keveréket forgasd a tojásos részhez.

A tészta egyharmadát szedd ki egy kisebb tálba, és keverd el a kakaóporral. A sima részt egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsibe. Csorgasd a tetejére a kakaós tésztát, és késsel vagy kötőtűvel húzz bele mintákat. 180 fokos sütőben fél óra alatt süsd készre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések