A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyilkosság: óvakodj Jászladányon a december harmincadikától!


Számos tekintetben döbbenetes egybeesés fedezhető fel a múlt pénteken este Jászladányon történt kegyetlen emberölés, illetve a szintén az öt és félezer lelket számláló jászsági nagyközségben 2021 telén elkövetett brutális gyilkosság között. A tettesekre mindkét esetben súlyos büntetés vár. 

Mint arról a napokban részletesen beszámoltunk, nem élte meg a 2023-as új esztendőt az az anyuka, akit a gyermekei szeme láttára a volt élettársa tavaly december 30-án este több késszúrással „kivégzett” az otthonában. Azóta a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség indítványára a Szolnoki Járásbíróság elrendelte a gyanúsított letartóztatását, a büntetőügy pedig egyelőre nyomozati szakaszban van.

A mostani rettenetes emberölés kísérteties hasonlít a 2021-ben, ugyancsak december 30-án és Jászladányon történt brutális gyilkossághoz, amelyben szintén egy anyuka lett a párja megkéselt áldozata.

A 2022. december 30-i gyalázatos jászladányi bűncselekmény előtt pont egy évvel korábban, azaz térben és időben hasonlatosan történt öldöklésnek is egy egész család – a sértett, az elkövető és az összes gyermek – lett az áldozata. Elevenítsük fel a 2021. december 30-án történteket is: aznap 17 óra 20 perckor a 112-es segélyhívószámra érkezett bejelentés egy jászladányi lakostól. A bejelentő elmondta, hogy amikor délután hazaérkezett jászladányi otthonába, a feleségét holtan találta.


A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetése miatt azonnal nyomozásba kezdett, nem sokkal később pedig őrizetbe is vették a gyilkosságot bejelentő, 22 esztendős fiatalembert, majd letartóztatták a gyanúsítottat. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség 2022 nyarán különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a jászladányi férfivel szemben.

A vádirat szerint a férfi és felesége 2021. december 30-án délelőtt, jászladányi családi házuk egyik, kizárólag általuk használt szobájában szerelemféltésből eredően órákon át veszekedtek, a vita pedig már előző este elkezdődött. A vádlott nem tudta elfogadni, hogy fiatal felesége megcsalta. Emiatt egy konyhakést a neje felé nyújtott, és azt mondta neki, hogy ölje meg, vagy ő fogja megölni őt. A nő a kést a férfi kezéből elvette és a földre dobta. A férje pedig felvette, és a gyilkos eszközt összesen 128 (!) alkalommal a feleségébe szúrta.

A férfi ezután a felesége holttestét a szobában lévő franciaágy ágyneműtartójába rejtette, a saját felsőruházatát lecserélte, a ruhákat, valamint a kést a szobában lévő, használaton kívüli kályhába rejtette. Lezárta a szoba ajtaját, és a ház másik felében tartózkodó édesanyját arra kérte, hogy hagyja a feleségét pihenni, mert alszik, ő maga pedig ezután elment otthonról.

Az ügyészség a vádiratában a büntetlen előéletű vádlottal szemben – amennyiben a bűncselekmény elkövetését az előkészítő ülésen beismeri – tizenöt év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre tett indítványt. A férfi ugyan beismerte a bűncselekmény elkövetését és írásbeli vallomást is csatolt, ugyanakkor az ügyészi „vádalkut” nem fogadta el, és a tárgyaláshoz való jogáról sem mondott le. Így az eljárás ez év február 21-én tárgyaláson, bizonyítás felvételével folytatódik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések