A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Filléres erdélyi krumplifasírt: serpenyőben sül ropogósra


Az erdélyi krumplifasírt szaftos húsok mellé vagy önmagában fogyasztva is isteni.


Olcsó és nagyon laktató fogás a ropogósra sült erdélyi krumplifasírt. Az elkészítése a jóféle krumplikrokettre emlékeztet, az alakja azonban nem hengeres, hanem golyókat kell formázni belőle. Hogy pontosan mennyi lisztet vagy zsemlemorzsát igényel, a krumpli fajtájától függ, ezért fokozatosan adagold hozzá.

Hozzávalók 4 személyre

👉 1 kg krumpli
👉 2 evőkanál zsemlemorzsa + a forgatáshoz
👉 2 evőkanál liszt
👉 1 tojás
👉 1 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
👉 5 dl olaj a sütéshez

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, kockázd fel, és nagyjából húsz perc alatt főzd ki. Ha kész szűrd le, még melegen törd össze, és hagyd kihűlni. A kihűlt krumplit sózd, borsozd, add hozzá a tojást, az aprított petrezselymet, és fokozatosan felváltva annyi lisztet és zsemlemorzsát, hogy jól kezelhető tésztát kapj. Formázz belőlük gombócokat, hempergesd meg őket zsemlemorzsában, és bő forró olajban oldalanként néhány perc alatt süsd őket ropogósra. Ha a kérgük megpirult, szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések