A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Felmentette a bíróság azt a kínai férfit, aki sebészollóval, 80-szor sebesítette meg a lélegeztetőgépen lévő betegtársát a budapesti kórházban

A bíróság a gyilkosság vádja alól felmentette azt a kínai férfit, aki több mint 80-szor szúrta meg a lélegeztetőgépen lévő betegtársát a Honvédkórház Covid-osztályán. O.Mariann, aki tanárnőként dolgozott, néhány nappal a támadás után meghalt. 

2021 márciusában egy férfi a Honvéd kórházban, sebészeti ollóval sebesített meg minden ok nélkül több beteget, köztük egy altatásban lévő, lélegeztetőgépre kapcsolt nőt.

A Honvéd kórház 6. kerületi telephelyén egyszer csak a korábban szintén lélegeztetőgépen lévő 37 éves férfi felkelt az ágyából, magához vette a veszélyes, borotvaéles orvosi eszközt. A kínai férfi, tette előtt, kikötözve feküdt a  Covid osztályon.  Valaki azonban úgy döntött, már nincs szükség arra, hogy a férfi mozdulatlanul feküdjön, eloldozta a kötést, mire a tettes véres ámokfutásba kezdett.

A magyarul egyáltalán nem beszélő, 37 éves férfi őrjöngeni kezdett a folyosón, majd találomra odament egy asszonyhoz, akit fojtogatni kezdett, de a nő még el tudta hárítani a támadást. Segítségért kiáltott, amire a nővérek és a biztonsági személyzet tagjai is felfigyeltek. Az osztályon pillanatokon belül kitört a pánik.

Ezután beszaladt arra a részlegre, ahol a lélegeztetőgépen lévő betegeket ápolják és találomra kiválasztotta Mariannát. Az öntudatlan állapotban lévő 54 éves testét kezdte el szurkálni, majd a vér láttán elmenekült.

A rendőrség későbbi közleménye szerint a súlyosan megszurkált magatehetetlen tanárnő életveszélyesen megsérült a támadás következtében, a fellépett oxigénhiány miatt az orvosoknak újra is kellett éleszteniük. Másnapra kritikussá vált az állapota, majd március 17-én meghalt.

Megkezdődött a tárgyalás

Az őrjöngő szakácsot végül a biztonsági őrök fékezték meg, a kórház udvarán fogták el. Azóta az elmemegfigyelőben kezelik. Tárgyalása hétfő reggel kezdődött a Fővárosi Törvényszéken.

A kínai férfit védő ügyvéd szerint, kétséget kizáróan, nem lehet kimondani, hogy a tanárnő halálát a szúrások okozták. Elképzelhető, hogy a betegségből adódó állapota is a halálához vezetett volna.

A Blikk azt írja, a kínai férfi egyébként idegesen vette tudomásul, hogy a felesége nem jött el a tárgyalásra. A bíróság a gyilkosság vádja alól felmentette és kényszergyógykezelésre ítélte a férfit.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések