A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fegyverrel támadt az ékszerboltban, mégsem érzi magát bűnösnek a citromsárga seicentós rabló


Csaknem egy év után először tartózkodott egy légtérben a debreceni ékszerbolt tulajdonosa és az őt kirabolni próbáló szerb férfi. 

Előkészítő ülést tartott a Debreceni Törvényszék csütörtökön délelőtt abban az ügyben, melyben egy szerb testvérpárt azzal vádolnak, hogy 2022 januárjában megpróbáltak kirabolni egy ékszerboltot Debrecen belvárosában.


Ez volt az az eset, amely a Seicentós autós üldözés néven kapott országos médiafigyelmet, miután egy debreceni lakos videóra rögzítette, amint a rablók menekülés közben egy citromsárga autóval nekiütköztek egy parkoló járműnek a Csapó és Csillag utca sarkánál.


Az előkészítő ülést a másodrendű vádlott esetében elhalasztották megbetegedésre hivatkozva. Testvére, az elsőrendű vádlott azonban jelen volt a Hajdú-Bihar Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársainak kíséretében. A szerb férfi egy hivatásos tolmácson keresztül értesült az ülésen elhangzottakról. Jelen volt továbbá az ügy sértettje, a Hatvan utcai ékszerbolt tulajdonosa is, aki higgadt nyugalommal kísérte végig az eseményeket.


Az ülés kezdetén az ügyész röviden ismertette a vádiratot. Utalt rá, hogy a gyanúsítottak vallomásai, a bejelentés hanganyaga, a kamerafelvételek, tanúvallomások, illetve szakértői vélemények alátámasztják a bűncselekmény elkövetését. A vádirat alapján fegyveresen jelentős értékben elkövetett rablás bűntettének kísérlete és súlyos testi sértés bűncselekménye miatt kell felelniük.


Az ügyészség kezdeményezte, hogy a bíróság a bűncselekmény beismerése esetén a férfit tíz év fegyházbüntetésre ítélje, valamint végleges hatállyal tiltsa ki Magyarország területéről.


A bíró emlékeztette a vádlottat, az előkészítő ülésen lehetősége van a vádiratban leírtak szerint beismerő vallomást tenni, ez esetben a bíróság bizonyítási eljárás nélkül határozatot hozhat.


Miután a férfi megértette az elhangzottakat, váratlanul, a tolmácsot kihagyva, tört magyarsággal megszólalt. Szó szerint közöljük:


Szándékosan biztos nem csináltam. Nem terveztem, szembesítés nem volt velem a rendőrségen a sértéssel.


Mivel a további mondatait nehezen lehetett egyértelműen megérteni, bírói kérdésre a tolmács közreműködésével folytatta gondolatmenetét. Fenntartotta, nem érzi magát bűnösnek, mivel nem követte el a bűncselekményt.


Beismerés hiányában tárgyalással folytatódik az ügy január 27-én. Ekkor hallgatják ki az elsőrendű vádlottat, valamint testvére előkészítő ülésére is sor kerül. A védelem továbbá nem tartotta elegendőnek a szemtanúk írásos vallomásainak felolvasását, és személyes meghallgatásukat kérvényezte.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések