A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Extrém mennyiségű csapadék zúdult az Aggteleki-karsztra, árvíz mosta el a barlangot


Olyan mennyiségű csapadék hullott a napokban, hogy az Aggteleki-cseppkőbarlang több része is járhatatlanná vált az árvíz miatt.


Az Időkép számolt be arról, hogy miután a napokban extrém mennyiségű csapadék zúdult az Aggteleki-karsztra, a cseppkőbarlang több része is járhatatlan.

A portál emlékeztetett, ömlött a víz a héten, sorra jöttek a mediterrán ciklonok újratöltve rengeteg csapadékkal. Több helyen pedig bőven meghaladtuk a havi átlag mennyiséget, de van, ahol egy hét alatt a kéthavit.

Mind a tavak, mind a folyók vízszintje gyorsan emelkedett, a Sajó legfelső szakaszán harmadfokú az árvízvédelmi készültség; mindemellett pedig az Aggteleki-karsztot elöntötte a víz, így a barlang egyes részei jelenleg járhatatlanok.

Értesüléseik szerint az Aggteleki Nemzeti Park az árvízhelyzet miatt határozatlan ideig nem indítja a Vörös-tói középtúrát, valamint a Vass Imre-barlangtúrát. Gruber Péter fotói jól mutatják a jelenlegi árvízhelyzetet a karszton és a barlangban, melyeket ezen a linken lehet megtekinteni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések