A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Extra krémes sajtos tészta háromféle sajtból: hús nélkül is jóllaksz tőle


A krémes háromsajtos tészta annyira laktató, hogy már egy tányér teljesen eltelít belőle.


A krémes fogások szerelmesei imádni fogják a háromsajtos tésztát, amelynek a karakterét a különböző típusok mennyei harmóniája adja meg. Ebbe a változatba gorgonzola, trappista és mozzarella kerül, de egy kevés füstölt sajt is nagyon jól áll neki. Miután összedobtad, told a sütőbe, hogy roppanós kéreg piruljon a tetejére.

Hozzávalók 4 személyre

👉 40 dkg száraztészta
👉 20 dkg gorgonzola
👉 20 dkg trappista sajt
👉 10 dkg mozzarella
👉 4 dl tejszín
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 0.5 mokkáskanál szerecsendió
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki a csomagoláson olvasható módon. Ha kész, szűrd le és tedd félre.

A mozzarellát és a trappista sajtot reszeld le és keverd össze. A tejszínt öntsd egy kisebb lábosba, morzsold bele a gorgonzolát, add hozzá a reszelt sajtos keverék kétharmadát, nyomj bele fokhagymát, fűszerezd sóval, borssal és szerecsendióval, és forrald össze. Amikor a sajt elolvadt benne, húzd le a tűzről.

A főtt tésztát helyezd egy tepsibe, forgasd hozzá a tejszínes öntetet, szórd meg a tetejét a kimaradt reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe. Fél óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és így pirítsd még tíz percig, amíg szép, ropogós kérge keletkezik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések